گروپی شاخه وانی هه ڵو
گروپی شاخه وانی هه ڵو

گروپی شاخه وانی هه ڵو

مصرف مکمل کراتین و عملکرد ورزشی

مصرف مکمل کراتین و عملکرد ورزشی

انجمن پزشکی کوهستان ایران: کراتین یک ترکیب عالی نیتروژن زا است که در بدن و عمدتا در کبد سنتز می شود،که مقدار کمی از کراتین در کلیه ها و لوزالمعده سنتز می شود. اسیدهای آمینه آرژنین، گلیسین و متیونین پیش سازهای سنتز کراتین در بافتهای مذکور می باشند.

کراتین همچنین می تواند ازمنابع غذایی نیزبدست آید.درگوشت قرمز و ماهی فراوان یافت می شود.تقریبا 98 درصدکراتین در عضلات اسکلتی به شکل آزاد(40 درصد)یا به شکل فسفوریله(60 درصد)ذخیره می شوند.

غلظت طبیعی کراتین در پلاسمای خون از 50 تا 100 میلی گرم مول در لیتر نوسان دارد.

متوسط غلظت فسفوکراتین(PC)درعضلات معادل 125 میلی مول به ازای هرکیلوگرم عضله خشک است.اما این میزان می تواند بین 90 تا 160 نوسان داشته باشد.

به نظر می رسد کراتین ماده نیروزایی است که در چندسال گذشته فراوان درباره آن مطالعه شده است.آن دسته از ورزشکارانی که برای سوخت فعالیت ورزشی خود به PC  به عنوان یک منبع انرژی متکی می باشند،(پرورش اندام،وزنه برداری،دونده های سرعتی ،فوتبالیستها ،بازیکنان هاکی و بسکتبالیستها) فایده بیشتری از مصرف کراتین می برند.



ادامه مطلب ...

هفت قله بلند جهان

Seven Summits یا هفت قله بلند هفت قاره جهان شامل بلندترین قله های آسیا ، آفریقا ، اروپا ، استرالیا ، امریکا (شمالی و جنوبی) و قطب جنوب است که برای نخستین بار توسط ریچارد "دیک" باس ، صاحب Snobird Ski Resort در اوتا امریکا درسی ام آوریل سال 1985 صعود شد. دولیست مجزا از 7 قله بلند جهان در حال حاضر موجود است که نوع اول معروف به باس یا کوزی یوسکو است و دیگری کارستنز است که دومی را رینهولد مسنرارائه داده و فرق بین این دو لیست در تفاوت بین بلندترین قله قاره استرالیا است که باس کوزی یوسکو به ارتفاع 2228 را در قاره استرالیا انتخاب کرده و مسنر بلندترین قله قاره اقیانوسیه (استرالیا ، گینه نو و بخشی از جنوب کشور اندونزی) را بنام کارستنز یا پنکک جایا به ارتفاع 4884 متر را انتخاب کرده ، از نقطه نظر کوهنوردی حرفه ای لیست مسنر نیاز به تلاش جدی کوهنوردی دارد زیرا صعود از کارستنز یک اکسپدیشن جدی است اما کوزی یوسکو یک پیاده روی ساده است ، پاتریک مورو کوهنورد بریتانیائی نخستین کسی است که لیست نوع مسنر را در سال 1986 کامل کرد البته بعد از او مسنر بعنوان اولین فرد صعود کننده این دسته بدون اکسیژن مکمل شناخته شد ، جان کراکوئر نویسنده " درهوای رقیق" از منتقدان این لیست و از تلاشگران دومین قله بلند 7 قاره که البته موفق به تکمیل آن نشد ( در سوم ژانویه سال 2012 توسط هنس کمرلندر اهل جنوب تیرول بطور کامل صعود شد) معتقد است که دومین قله بلند هفت قاره از دسته اول بسیار دشوارتر است بطور مثال قله k2 نسبت به اورست به تلاش فنی بیشتری نیاز دارد زیرا رقیق بودن هوا ، باد و سرمای شدید صعود از آنرا دشوارتر می سازد در زیر لیست این قله ها و مشخصات کامل آن آورده شده :

لیست باس

لیست مسنر

قله

ارتفاع به متر

قاره

رشته کوه

کشور

سال اولین صعود

×

×

کلیمانجارو

5892

آفریقا

کلیمانجارو

تانزانیا

1889

×

×

وینسون ماسیف

4892

قطب جنوب

الس ورت

امریکای شمالی

1966

×

 

کوزی یوسکو

2228

استرالیا

Great Dividing Range

استرالیا

1840

 

×

هرم کارستانزا

4884

استرالیا

مائوکه

اندونزی

1962

×

×

اورست

8848

آسیا

هیمالیا

چین – نپال

1953

×

×

البروس

5642

اروپا

قفقاز

روسیه

1874

×

×

دنالی(مک کینلی)

6194

امریکای شمالی

رشته کوه آلاسکا

ایالات متحده

1913

×

×

آکونکاگوا

6962

امریکای جنوبی

آند

آرژانتین

1897


منبع:http://mountainflower.blogfa.com/

مرگ کوهنورد جوان اکراینی

 The talented Ukranian mountaineer Maria Khitrikova.

جسد ماریاخیتریکوا کوهنورد 21 ساله اکراینی روز گذشته در ارتفاع 4700 متری البروس کشف شد ، ماریا سرپرستی گروهی را برای صعود به قله یاد شده بعهده داشت که در اثر سقوط دو تن از اعضاء تیم دراثر دید نامناسب و شرایط جوی نامساعد در نقطه حادثه برای دریافت کمک باقی می ماند ، هلیکوپتر موفق به پرواز نمی شود اما گروه امداد و نجات و پدرش ولادیمیر کوهنورد معروف به محل حادثه اعزام می شوند یکی از حادثه دیدگان را پیدا و به بیمارستان منتقل می کنند و جستجو برای نفر دوم هنوز ادامه دارد. جسد ماریا در سمت چپ صخره پامترخوف پیدا می شود. ماریا در سن 12 سالگی قله البروس را صعود کرده بود و در 16 سالگی اولین هفت هزارمتری خود را صعود کرد ، قله هائی که او در طول عمر کوتاه خود صعود کرده بود  لنین ، خانتنگری ، آمادابلام ، کورژنفسکایا ، گاشربروم 1 و 2 بودند. 

منبع:http://mountainflower.blogfa.com/

آبگیری و مصرف مایعات مجدد در فعالیت های ورزشی

آبگیری و مصرف مایعات مجدد در فعالیت های ورزشی


انجمن پزشکی کوهستان ایران: عوامل موثر بر آبگیری مجدد، درجه فشار محیطی به واسطه دما، رطوبت، سرعت باد و بار انرژی پرتوی مشخص می شود. این عوامل که باعث تغییرات فیزیولوژیکی می شوند فرآیند آبگیری مجدد را تحت تاثیر قرار می دهند.

تفاوت های فردی در رفتار نیز در فرآیند آبگیری مجدد نقش دارند. ورزشکاری که می داند آب خوردن عملکرد وی را افزایش می دهد، قبل از اینکه کم آبی جدی رخ دهد تمایل بیشتری به آب خوردن دارد،‌ لذا آموزش مناسب ورزشکاران ضروریست. ویژگی های فیزیکی محلول های آبگیری بطور شگفت انگیزی جایگزینی آب را تحت تاثیر قرار می دهند. شوری، رنگ، شیرینی، دما، گوارایی، گازداربودن و غلظت، همگی میزان نوشیدن ورزشکار از آن محلول را تحت تاثیر قرار می دهند.

عوامل دیگری که در جایگزینی آب بدن شرکت دارند شامل خلق و خوی فردی (آرامش با افزایش خوردن آب همراه است) و میزان تمرکز مورد نیاز در آن کار هستند. به همین خاطر بیشتر دوچرخه سواران کوهستان به جای بطری های آب جاسازی شده بر روی تنه دوچرخه از یک سیستم آبگیری راحت و جاسازی شده در پشت استفاده می¬کنند. این روش به دوچرخه سوار اجازه می دهد تا آب بیشتری مصرف کند با این حال تمرکز خود را نیز بر مسیر، ‌سرعت، دنده ها، ‌نشستن و تلاش خود حفظ می کند.

● آبگیری قبل از فعالیت
یک ورزشکار بایستی در حالی شروع به یک فعالیت کند که وضعیت آب بدنش خوب است. هنگامیکه یک ورزشکار در حالت کم آبی شروع به فعالیت می کند، سازوکارهای فیزیولوژیکی افت می کنند.
ورزشکاران بایستی ۲ ساعت قبل از مسابقه (که زمان کافی برای دفع آب اضافی از طریق ادرار فراهم است)، مقدار ml ۵۰۰ مایع بنوشند، تا از وضعیت مناسب آب بدن و عملکرد فیزیولوژیکی درست در زمان شروع فعالیت مطمئن شد؛ مصرف یک رژیم غذایی متعادل و مایعات در طول ۲۴ ساعت قبل از یک جلسه فعالیت نیز مهم است. افزایش مصرف CHO قبل از فعالیت استقامتی ممکن است برای عملکرد مفید باشد و می تواند حتی عملکرد را برای فعالیت هایی که به کوتاهی ۱۰ دقیقه هستند نیز افزایش دهد.
اخیراً تمایل به آبگیری اضافی هدفدار به جهت فواید بالقوه آن در به تعویق انداختن شروع کم آبی وجود دارد. با اینکه وضعیت آبگیری اضافی اغلب با مصرف گلیسرول گزارش شده است، اما این روش همیشه در تقویت اجرا کارایی ندارد. یک مطالعه اخیر نشان داد، هنگامیکه آزمودنیها در قبل از فعالیت با آب و گلیسرول آبگیری کرده بودند در مقایسه با آبگیری با حجم یکسانی از آب بدون گلیسرول، زمان فعالیت و حجم پلاسما در جریان فعالیت تا سرحد خستگی در گرما افزایش داشت. آبگیری اضافی قبل از فعالیت، حتی بدون گلیسرول، می تواند عملکرد دستگاه تنظیم دمای بدن را تقویت کرده و افت عملکرد را که طبیعتاً با کم آبی در هنگام فعالیت در گرما اتفاق می افتد، محدود کند.
● آبگیری مجدد در جریان فعالیت
آبگیری مناسب در جریان فعالیت ورزشی عملکرد قلبی- عروقی، عملکرد دستگاه تنظیم دما، عملکرد عضلات، وضعیت حجم مایعات بدن واجرای ورزشی را تحت تاثیر قرار خواهد داد. آبگیری مناسب در جریان فعالیت ورزشی، دفع گرما را بیشتر کرده (افزایش جریان خون پوستی و میزان تعریق)، افزایش در غلظت پلاسما را محدود کرده و در حفظ برون ده قلبی کمک می کند.


ادامه مطلب ...

غذاهای بالابرنده سوخت و ساز

انجمن پزشکی کوهستان ایران: همه عوامل مذکور متغیر هستند، برای نمونه سوخت و ساز حین خوردن ( بستگی به میزان انرژی تولید شده در بدن توسط آن غذا دارد).اگر انرژی دریافتی و انرژی مصرفی با یکدیگر در تعادل باشند، وزن بدن ما ثابت باقی می ماند. اگر انرژی دریافتی بالاتر باشد، انرژی مازاد حاصل از خوردن غذا که مورد نیاز بدن نیست به عنوان چربی در بدن ذخیره می شود. 


حال اگر انرژی مصرفی بیشتر از انرژی دریافتی باشد، چربیهای ذخیره شده تبدیل به انرژی می شوند و اگر این اتفاق در طولانی مدت رخ دهد، ابتدا چربی از بین رفته و سپس وزن کاهش می یابد. میزان انرژی مصرفی شما در مدت طولانی به عنوان میزان متابولیسم شما شناخته می شود.


یکی از سوالات رایج افراد چاقی آنست که چه ماده غذایی سوخت و ساز را بالا می برد؟
مطالعات نشان می دهند که.غذاهای پروتئینی سوخت و سازی بیشتر از حد متوسط دارند و باعث افزایش میزان متابولیسم می شوند همانطوکه ذکر شد خوردن غذا تولید گرما می نماید که معادل مصرف حدود 10 درصد کالری از کل کالری مصرفی است. بنابراین تاثیر خوردن مطلق پروتئین ، اثر گرمازایی بالاتری نیز دارد و تا سقف 25 درصد از کالری وعده های غذایی پر پروتئین به دلیل اثر گرمازائی از بین میرود.

بنا بر نظریه فوق ، رژیمهای حاوی پروتئین بالا می توانند به طور قابل توجهی میزان متابولیسم را بالا ببرند ولی گرفتن بی رویه این نوع رژیمها فکر خوبی نیست ، چرا که به کلیه و کبد فشار آورده و سبب کمبود کلسیم در استخوانها می گردد و همچنین ممکن است با بالا رفتن فشار خون نیزمرتبط باشند. به علاوه مصرف پروتئین زیاد جزء یک رژیم غذایی متعادل محسوب نمی شود زیرا ممکن است باعث کمبود مواد مغذی مورد نیاز دیگر شود. به نظر می آید که بعضی از غذاهای پروتئینی _ بخصوص گوشت قرمز و محصولات لبنی _ حاوی اسید چربی به نا م اسید لینولئیک کنژوگه هستند که در بدن باعث افزایش بافت بدون چربی ( ماهیچه) و در نتیجه باعث افزایش متابولیسم میشود.


ادامه مطلب ...

از آلپ تا دماوند

 چشم اندازی متفاوت به قله اسطوره ای دماوند

 «از آلپ تا دماوند» مستندی بلند از گروه مستند شبکه دو سیماست که به کارگردانی و تهیه کنندگی فرهاد ورهرام نوروز 91 از شبکه دو پخش خواهد شد.

 

به گزارش روابط عمومی شبکه دو، این مستند به معرفی هرچه بیشتر و بهتر قله دماوند که به عنوان نمادی از ایران زمین در دنیا شهرت یافته می پردازد. تاریخی و اسطوره ای بودن این قله و شرایط زیست محیطی اطراف آن، کشورهای بسیاری از جمله اتریش و آلمان را به تحقیقات 300 ساله راغب کرده به گونه ای که حاصل آن نگارش کتابی در سال 2000 با نام «دماوند بلندترین کوه ایران» توسط دکتر گرادسل و پروفسور کتس کا بود که نه تنها فروش بالایی داشت، بلکه بسیاری از علاقمندان آلمانی به سرزمین کهن ایران، که مهد فرهنگ و تمدنی باستانی است را به صعود بر فراز این قله کشانده است.هم اکنون کتاب «دماوند بلندترین کوه ایران» توسط یکی از ایرانیان مقیم اتریش به فارسی ترجمه شده و از سوی انتشارات میردشتی به نشر رسیده است.از آلپ تا دماوند در قالب 1 قسمت 80 دقیقه ای آئین های محلی، مذهبی و مردم روستاهای مشرف به قله دماوند را به تصویر کشیده و سعی دارد این مقوله را مورد بررسی قرار دهد.این مستند هم اکنون آماده پخش شده همزمان با آغاز سال جدید در جدول پخش برنامه های شبکه دو سیما قرار می گیرد. 

منبع:http://mountainflower.blogfa.com/