گروپی شاخه وانی هه ڵو
گروپی شاخه وانی هه ڵو

گروپی شاخه وانی هه ڵو

هشدار به کوهنوردان/ سرمازدگی موضعی تهدید جدی برای کوهنوردان:

هشدار به کوهنوردان/ سرمازدگی موضعی تهدید جدی برای کوهنوردان:

انجمن پزشکی کوهستان ایران: در دو هفته پیش که سرمای نسبتا شدیدی (پس از بارش های خوب 8 و 9 بهمن ماه) سراسر مناطق کوهستانی کشور را فرا گرفت در مدت چند روز تعداد قابل توجهی کوهنورد که دچار سرمازدگی شدید انگشتان دست، پا، صورت و چشم شده بودند به کلینیک تخصصی طب ارتفاع و پزشکی کوهستان انجمن پزشکی کوهستان ایران مراجعه نمودند.

تعداد بسیار دیگری نیز از طریق تلفن و تلگرام گزارش سرمازدگی خود را ارسال کردند که جای توجه بسیار دارد. این کوهنوردان از مناطق مختلف سردسیر کشور و حتی مناطقی که کمتر پیش از این شاهد سرمازدگی کوهنوردان در آن مناطق بودیم مراجعه نمودند. 

برخی از این کوهنوردان از درجات شدید دو و سه سرمازدگی برخوردار بودند که ممکن است در آینده منجر به آمپوتاسیون و قطع عضو برای این عزیزان گردد. یخ زدگی این کوهنوردان از قلل دماوند، توچال، الوند همدان، سبلان، هزار کرمان، منطقه علم کوه و بسیاری دیگر از مناطق کوهستانی کشور گزارش گردید.

حال باتوجه به بارش شدید روز گذشته 19 بهمن ماه 1394 مناطق کوهستانی و سرعت باد بالای حاکم بر ارتفاعات مجددا انجمن پزشکی کوهستان ایران به کوهنوردان عزیز هشدار می دهد مراقبت های لازم و پیشگیری های جدی را در زمینه یخ زدگی اندامها در نظر داشته باشند.

دمای هوا در قله دماوند با سرعت باد 70 کیلومتر در ساعت، منفی 45 تا 50 درجه سانتی گراد زیر صفر و دمای قله علم کوه  به زیر 36 درجه سانتیگراد رسیده است. همچنین دمای قله توچال 26 درجه سانتیگراد زیر صفر با سرعت باد 35 کیلومتر در ساعت بدترین شرایط را برای سرمازدگی اندامها فراهم کرده است.

جالب توجه است اکثر افرادی که دچار سرمازدگی پا شده اند دارای کفش دو پوش بوده و به صرف اطمینان به کفش دو پوش خود بازهم دچار سرمازدگی شدید انگشتان پا گردیده اند و این امر این مطلب را برای کوهنوردان متبادر می کند که علاوه بر وجود عوامل مثلث سرمازدگی(سرما، باد و رطوبت) عوامل بسیار دیگری می تواند در زمینه بروز سرمازدگی موثر باشد که به ذهن کوهنورد خطور نمی کند و لازم است کوهنوردان به این موارد بیشتر توجه نمایند ازجمله پوشاک نامناسب، کم آبی، خستگی مفرط و . . .  و بسیاری عوامل دیگر.

انجمن پزشکی کوهستان ایران از کلیه کوهنوردان گرامی درخواست می نماید با شناخت صحیح عوامل موثر در  بروز سرمازدگی بیش از پیش در پیشگیری از این معظل خطرناک کوهنوردی کوشا باشند.

منبع:http://www.iranmountainmedicine.blogfa.com/

مطالعات اورست و تاثیر ارتفاع بر فشار خون:

مطالعات اورست و تاثیر ارتفاع بر فشار خون:

انجمن پزشکی کوهستان ایران: در مطالعاتی که به توسط محققان ایتالیاایی در کوه های اورست صورت گرفته است مشخص شده که با رفتن به ارتفاعات بالا فشار خون شما هم افزایش پیدا می کند.

محققانی که این نتایج را بدست آورده اند با 47 تن از کوهنوردانی که به کمپ پایه اورست رفته بودند همراه شدند. این کمپ در ارتفاع 5400 متری از سطح دریا واقع شده است. در مسیر رفتن به این ارتفاع تمامی این کوهنوردان با استفاده از دستگاه های اندازه گیری، فشار خون خود را بصورت ممتد و خودکار اندازه گیری کردند.

این مطالعه نشان داد که رفتن به ارتفاع 5400 متری موجب افزایش 14 میلیمتری جیوه در فشار خون سیستولیک یا ماگزیمم و افزایش 10 میلیمتری در فشار دیاستولیک یا مینیمم می شود. آنها همچنین تاثیر یک داروی پایین آورنده فشار خون به نام telmisartan را بر روی این فشار خون ایجاد شده بررسی کرده و متوجه شدند که این دارو با اینکه در سطح دریا میتواند فشار خون افراد را به راحتی کم کند ولی در ارتفاع بالا از عهده این کار برنمیاید و به زبان دیگر در ارتفاعات بالا نمی توان از این دارو برای کنترل افزایش فشار خون ناشی از ارتفاع استفاده کرد.

محققان می گویند این افزایش فشار خون در ارتفاعات بالا می تواند ناشی از کمبود اکسیژن همزمان با افزایش سطح فعالیت بدنی باشد که با تغییر در عملکرد سیستم خودمختار سمپاتیک در بدن می تواند منجر به افزایش فشار خون شود.

این تحقیق نشان میدهد که افراد مبتلا به فشار خون وقتی برای تفریح به ارتفاعات بالا میروند باید مراقب فشار خون خود باشند.

منبع:http://www.iranmountainmedicine.blogfa.com/

یک مسیر نو در تبت

The North Buttress of Nyainqentangla South East first ascent by Paul Ramsden/Nick Bullock. 1600m. ED+ Descent via the East Ridge into the South Valley. October 2nd and back into the valley, 8th.


کوه نوردان بریتانیایی، نیک بولاک و پل رامسدن برای نخستین بار از یک مسیر 1600 متری به درجه +ED تا یال شمالی جبهه جنوب شرقی نین کوئن تنگلها Nyainqêntanglha به ارتفاع 7049 متر در تبت - چین، در عرض 7 روز، صعود کردند.
این زوج صعود خود را از دوم اکتبر شروع کرده و از یال شرقی به دره جنوبی فرود آمده و 8 اکتبر به کمپ اصلی برگشتند. اعتقاد بر این است که اولین کوه نوردان غربی هستند که به کاوش در این دره تا شمال قله های نین کوئن تنگلها می پردازند. نیک و پل این مسیر را از طریق گوگل ارت مورد بررسی قرار داده و انگیزه اجرای برنامه خود را احتمال صعود از جبهه ای در سمت شمال می دانند که بومی ها آن را جبهه ای نمی دانستند که صعود از آن امکان پذیر باشد، به همین جهت به سختی مجوز صعود از این جبهه را دریافت کردند.
با نبود امکانات ارتباطی آنها اطلاعی از شرایط جوی نداشتند تا بر اساس آن قادر به برنامه ریزی شوند بنابراین مجبور به صعود بدون پیش بینی پنجره های مناسب آب و هوایی بودند. نیک در وبلاگ خود از بارش سنگین برف و شرایط سختی نوشته که تیم از روز چهارم به بعد با آن روبرو بوده:
" شرایط روی یال پیچیده شد، اکثر روزها آفتاب، باران، برف، باد، بوران، ابر، طوقان و تگرگ بود. هیچ روزی شبیه دیگری نبود و عمدتا شرایط لحظه ای و زودگذر بود. مدت کوتاهی در جریان بود و شکل دیگری از ریزش های جوی آغاز می شد. این صعود به آن شکلی نبود که بتوان 5 روز خوب را پیش بینی کرد و در انتظار ماند زیرا ما به هیچ وجه کوچکترین ارتباطی با هیچ کجا نداشتیم و متکی به خود بودیم."
منبع:http://mountainflowers.blogfa.com/