مقایسه استحکام تسمه های خشک و تر:

مقایسه استحکام تسمه های خشک و تر:

مقایسه استحکام تسمه های خشک و تر

انجمن پزشکی کوهستان ایران:  علم کافی از توانایی ابزار در شرایط دمایی و آب و هوایی مختلف ، یک عامل مهم در اعتماد به آنهاست . طبیعتا این نیز به نوبه خود عامل صعودهای بهتر و مطمئن تری خواهد بود . در ادامه شرح ازمایش انجام شده توسط آزماشگاه کنترل کیفیت بلک دیاموند برای مقایسه استحکام تسمه های خشک و تر پرداخته شده است .

   شارلا هاپکینز ، مهندس آزمایشگاه کنترل کیفیت بلک دیاموند از صعودی در فاصله نیم ساعتی از آزمایشگاه بلک دیاموند میگوید . خیس شدن تسمه ، عدم اعتماد هم طناب به تسمه های خیس و .. باعث میشود تا او به آزمایشی روی تسمه های خیس و خشک بپردازد .


آزمایش تسمه های کوهنوردی

 

توجه کنید که تحمل استاندارد تسمه های دوخته شده (اسلینگ) 22KN است و بالاخره در یک کششی که بیش از این مقدار نیرو وارد کند ، پاره خواهند شد ؛ سوال این است تحت چه فشاری ، سیستم تست به روش تست استاندارد اروپایی بسته شده ( the standard CE tensile testing configuration ) :

اسلینگ پاره شده

 

اسلینگ دایناما پاره شده

 

۱۰ اسلینگ نایلونی و ۱۰ اسلینگ داینکس مورد آزمایش قرار می گیرد . از هر گروه نیز ، ۵ عدد مدت ۲۴ ساعت در آب خیس می خورد . کل تسمه ها در آزمایش پاره شدن ، اما در چه نقطه فشاری . توجه کنید 22KN برابر است با ( 4946Lbf ( 2200 Kgf .

 

 

جدول مقایسه تحمل تسمه های نایلونی خشک و تر  

 

جدول مقایسه تحمل تسمه های داینکس خشک و تر  

توجه کردید؟ کلا تسمه های اسلینگ شده (دوخته شده) ، بالای 25KN تحمل کردند و دیگه اینکه میزان کاهش استحکام به علت خیس شدن در اسلینگ های معمولی نایلونی  8.6 % و در اسلینگ های داینکس (در ایران با عنوان دایناما بیشتر میشناسند) 0.3%  میباشد .

 

پی نوشت :

۱- قبلا در مطلب از رده خارج کردن ابزار مستهلک نوشته بودم جدا از مارک همه تسمه های دایناما (تسمه های ساخته شده از الیاف داینکس) خواص عجیبی در مقابل حرارت و بریدگی در تماس با جسم تیز هم دارند .

۲- مرجع مطلب ، عکسها و جداول : ژورنال بلک دیاموند . اگر تبلیغی هم برا مارکشون میشه نوش جونشون (یعنی دیگه کامنت خصوصی - تنبیهی لازم نیست ) .

۳- جالبه که ما فکر میکردیم ضعیف ترین محل در اسلینگ ، محل دوختشه . ظاهرا اینطور نیست و همه از جایی نزدیک محل اعمال کشش پاره شدند . توجه کنید مسائل علمی و مهندسی تا مورد چندین بار آزمایش عملی قرار نگیرند به جواب صحیح نمیرسونن ما رو . 

منبع:http://www.iranmountainmedicine.blogfa.com

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد