عوامل ژنتیکی موجب بروز سائیدگی زانو میشود.
رییس انجمن جراحی زانو، آرتروسکوپی و آسیبهای ورزشی با بیان اینکه عوامل ژنتیکی میتواند موجب بروز سائیدگی زودرس زانو شود، گفت: مینیسک پای این افراد که مانند یک بالشتک ضربه گیر داخل مفصلی عمل میکند به علت برخورداری از استعداد ژنتیکی زود پاره و باعث ایجاد سائیدگی زانو یا آرتروز میشود.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا، دکتر محمد رازی در حاشیه برگزاری نوزدهمین کنگره بینالمللی ارتوپدی در جمع خبرنگاران عنوان کرد: ساییدگی زانو یا آرتروز مفصلی که شامل همه مفاصل میشود مواردی چون ابتلا به بیماریهای روماتیسمی و عفونتهای مفصلی مانند آرتریت چرکی میتواند باعث تخریب غضروف مفصلی و یا آرتروز شود.
وی اضافه کرد: برخی مشاغل سخت چون بنایی در یک ساختمان و یا مشاغلی که نیاز به رفت و آمد مداوم از پلهها و یا کوهنوردی دارند باعث وارد آمدن فشار به زانو و در نهایت آرتروز میشوند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران تغذیه نامناسب و اضافه وزن را از جمله دیگر عوامل موثر در بروز سائیدگی زانو عنوان کرد و گفت: اصولا مشکلات زانو در دو گروه از افراد ایجاد میشود. نخست افرادی که فعالیت فیزیکی ندارند و دوم افرادی که فعالیت شدید فیزیکی دارند. این دو گروه بیشتر در معرض بروز آسیبهای مفصلی و عضلانی قرار میگیرند.
رازی اختلالات محوری زانو را نیز در بروز آرتروز میسر دانست و گفت: اختلالاتی چون پا پرانتزی شدید و یا پای ضربدری که باعث وارد آمدن بار زیادی به مفصل کشککی زانو میشود فرد را دچار درد زانو و سپس آرتروز میکند.
وی ضمن تاکید بر اینکه هر درد زانویی نمیتواند آرتروز باشد، گفت: درد زانو علتهای متفاوتی دارد.
رییس انجمن جراحی زانو، آرتروسکوپی و آسیبهای ورزشی در پاسخ به این پرسش که آیا افرادی که به لحاظ داشتن یک کار اداری به طور مداوم پشت میز مینشینند هم در معرض ابتلا به سائیدگی زانو هستند یا خیر، گفت: البته این احتمال وجود دارد. به عنوان مثال افرادی که رانندگی میکنند اغلب دچار درد زانو میشوند چرا که رانندگی مداوم، تغذیه غضروف مفصلی را دچار اختلال میکند.
وی در پایان گفت: توصیه میکنیم کسانی که به طور مداوم پشت میز مینشینند هر نیم ساعت یکبار از جای خود بلند شده و کمی راه بروند.
منبع:http://www.iranmountainmedicine.blogfa.com/